Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wat is betogen?

Betoging

      – Optocht om bepaalde gevoelens kenbaar te maken; = demonstratie

We klagen allemaal wel eens ergens over: de hond van de buren of het slechte weer in België, noem maar op. Maar om ergens voor op straat te komen, dan moet er toch serieus iets dwarszitten. Zo’n betoging, staking of protestbeweging dient om die frustratie te uiten.

Ook op de sociale media wordt er hevig gediscussieerd. Iedereen heeft er zijn of haar mening over. Zo heb je negatieve commentaren omdat we er zelf veel last van ondervinden – kijk bijvoorbeeld naar een staking van de NMBS. Maar je hebt er ook positieve omdat we er ons in kunnen vinden. Om een duidelijker beeld te schetsen over betogingen voor de lezers van mijn blog, maar ook mezelf, heb ik deze blog opgestart.

Wat kunnen jullie zoal verwachten? Wel, de komende weken ga ik optochten bijwonen om er verslag over uit te brengen. Maar ik wil ook terugblikken op vroegere betogingen en kijken wat voor impact die hebben gemaakt.

Waarom komt iemand op straat? Is het werkelijk één grote chaos? Of krijgen we enkel de ‘pikante’ beelden te zien op het nieuws? Maar ook: zijn de beweegredenen wel terecht?

Bij deze nodig ik jullie uit om mee lopen in mijn tocht door de protesten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: